Kleding bedrukken: tips

Er zijn veel mogelijkheden als het aankomt op het bedrukken van kleding. Misschien wil je graag kleding bedrukken voor je personeel, of voor een evenement dat je organiseert. Ook voor een heleboel andere gelegenheden is het handig om je kleding te laten bedrukken. Wat de reden ook is; met onderstaande tips word je een eindje op weg geholpen.

Wat voor kleding wil je bedrukken?

Misschien heb je al duidelijk voor ogen wat je precies wilt laten bedrukken. Ook kan het zo zijn dat je nog twijfelt. Er zijn immers ontzettend veel mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld T-shirts laten bedrukken, mutsen bedrukken of een chique polo bedrukken. Denk er van tevoren goed over na waar het kledingstuk precies voor gebruikt gaat worden. Gaat het om eenmalig gebruik, dan hoeft de kwaliteit ervan natuurlijk niet heel hoog te zijn.

Dien je een specifiek aantal exemplaren af te nemen?

Vaak is het bij drukkerijen zo dat er sprake is van een minimale ordergrootte. Je dient dan bijvoorbeeld minimaal 50 shirts af te nemen. Houd hier rekening mee, wellicht wil je slechts enkele shirts kopen en dan is het al gauw voordeliger om deze ergens anders te bestellen.

Voor welk design kies je?

Misschien wil je simpelweg het logo van je bedrijf of je bedrijfsnaam laten drukken. Ook kan het zo zijn dat je er nog niet helemaal over uit bent wat je precies op de kleding gedrukt wilt hebben. Ben je zelf niet zo goed in designen, dan is het vaak wel de moeite waard om een designer in te schakelen. Vooral voor een grootschalig evenement kan dit een goede keuze zijn. Je wilt dan natuurlijk wel kwaliteit leveren. 

Vergelijk van tevoren verschillende aanbieders met elkaar, zowel qua drukkerij als qua design bureau. Zo kom je uiteindelijk uit op de voordeligste prijs, tegen de hoogste kwaliteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *