Knitted overhemden zijn de trend deze winter

Knitted overhemden zijn deze winter zeer trendy. Ze worden gemaakt van gebreid katoen en zijn wat dikker en warmer dan de doorsnee overhemden. Ze zijn dan ook vooral gemaakt om lekker casual te dragen. Onder een colbert of op kantoor zijn knitted overhemden niet aan te raden omdat ze dan snel te warm zullen gaan aanvoelen. Draag je knitted overhemd lekker thuis voor de open haard of tijdens een informeel uitje met vrienden of familie.

Hoe worden knitted overhemden gemaakt?

Zoals je vast wel weet betekent het Engelse woord knitting, breien. De techniek van breien wordt al eeuwenlang gebruikt in de kledingbranche. Al in de middeleeuwen was het de belangrijkste industrie in Europa waarin zowel mannen als vrouwen werkzaam waren. De vrouwen sponnen het garen terwijl de mannen het weven voor hun rekening namen. Tegenwoordig wordt het overgrote deel gemaakt door machines met moderne technologieën en je moet jezelf knitted overhemden dan ook niet voorstellen als een soort gebreide trui. Denk eerder aan een overhemd van corduroy, flanel of jersey.

De voordelen van knitted overhemden

Door de aparte bewerking van de stof is het knitted overhemd zeer zacht en comfortabel om te dragen. Het heeft een heerlijke pasvorm en het overhemd blijft vocht doorlatend. Knitted overhemden zijn rekbaar en hebben daardoor een zeer flexibele pasvorm. Ze zullen zeker snel tot je lievelingsoverhemden gaan behoren.

Modekleuren knitted overhemden voor deze winter

Warme kleuren als brons, bordeaux, oker en mosgroen zijn zeer populair en trendy. Ook de ruitmotieven zijn volop in de mode. Niet alleen bij de overhemden maar ook bij colberts of zelfs broeken. Een geruit knitted overhemd draag je bij voorkeur in combinatie met jeans in een contrasterende kleur. Op deze manier kom jij de winter, comfortabel en goed gekleed door. Kijk voor knitted overhemden bij overhemden.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *