Motorkleding kopen

Lees hier alles over motorkleding kopen. In dit artikel krijgt het belangrijkste, de helm, weinig aandacht want dat valt onder allerlei keurmerken en dat wordt meegenomen in de rijopleiding. In deze tekst meer aandacht over het belang van motorkleding, en tevens antwoord op de vraag, wat is goede motorkleding?

Is een race-overall het beste?

Van oudsher was motorkleding van leer, want dat gaf de beste bescherming bij vallen. Bekend is dat bij vallen het doorglijden over de weg niet te voorkomen is, eer dat je in een leren motorpak schaafwonden opliep moest je wel erg lang over de weg glijden. Aangezien leer slechte regenkleding is, en weinig bescherming geeft tegen kou, werd er over de leren outfit een vetpak gedragen. Dan ging het gelijk naar het andere uiterste, je was zeer warm aangekleed. Het lag voor de hand dat er speciaal voor over het leren pak een overall kwam tegen de regen, en die waren erg voordelig. De overall was op te vouwen tot een klein pakketje wat je makkelijk onder het zadel op kon bergen. Desalniettemin als je gaat kijken voor motorkleding kopen, dan kom je nog steeds veelvuldig leren motorpakken tegen. In het dure segment de race-overall, en daarin is maatwerk mogelijk. Maar bedenk dat de race-overall niet in alle situaties zo ideaal is. De bescherming is goed, evenals de aerodynamische afwerkingen, maar de naam zegt het al, het is om in te racen.

Beschermende stukken mogen niet ontbreken

De motorkleding uit de vorige alinea zal nog wel verkrijgbaar zijn. Maar nu zijn er andere materialen dan leer en een vetpak. Jassen worden opgebouwd uit laagjes stof die allemaal hun eigenschappen hebben. De ene laag maakt het winddicht, de andere laag laat geen kou door. Kenmerkend voor een race-overall zijn de versterkingen in het pak wat extra bescherming moet bieden bij vallen. Het is bijzonder ingenieus dat die bescherming ook in een jas is verwerkt. De kans op een breuk in de rug is stukken kleiner als je zo’n jas draagt. Een bijpassende broek is geen overbodige luxe, evenals stevige motorlaarzen en handschoenen. Handschoenen klinken als onbelangrijk, maar dat is het juist niet. Dan nog de goedgekeurde helm op die nog aan alle normen voldoet van nooit mee gevallen en nog niet oud, en je kan veilig de weg op. Schadelijk voor het lichaam is vocht, maar zulke kleding kan een regenbui goed verdragen evenals kou. Doe altijd het hele pak aan. Motorkleding kopen moet nu lukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *