Online winkelen bij een relatief kleine webshop, is dat veilig?

De afgelopen jaren is de hoeveelheid aankopen die Nederlanders online doen in een hoog tempo aan het stijgen. Niet alleen is het percentage aankopen dat wij online doen steeds hoger, ook het totale bedrag neemt steeds meer toe. Dit heeft verschillende redenenen. Allereerst is het steeds makkelijker om een aankoop online te doen. Jaarlijks groeit de hoeveelheid online webshops en ook fysieke winkels hebben tegenwoordig een online variant waar consumenten eenvoudig hun bestelling kunnen plaatsen. Daarnaast hebben online betaalservices als iDeal, Paypal en Klarna het afrekenen niet alleen makkelijker maar ook veiliger gemaakt. Dit heeft er mede toe bijgedragen dat consumenten steeds minder angstig zijn wanneer zij een aankoop online doen. Is dat terecht?

De risico’s van een onbekende webshop

Met de groei aan online webshops zijn er ook een aantal cowboys op de markt gekomen en termen als “dropshipping” zie je steeds vaker voorbij komen in een negatieve context. Een deel van de consumenten is daarom terughoudend bij het plaatsen van bestellingen bij bedrijven die zij niet kennen. Deze angst is niet 100% gerechtvaardigd. Om dit te onderbouwen kijken we naar de webshop van fashion click als voorbeeld. Deze webshop waar je gemakkelijk mode artikelen kan bestellen is relatief nieuw en verkoopt uitsluitend online producten, dit kan best spannend zijn als je voor het eerst een online aankoop doet.

Hoe zit het dan met de fashion click betrouwbaarheid? Tot op heden zijn alle bestellingen die wij hebben geplaatst netjes en op tijd afgeleverd. Ook wanneer we andere online shoppers vragen naar hun ervaring met fashion click dan hebben we nog uitsluitend positieve verhalen gehoord. Daarnaast heeft de webshop een klantenservice waar je naar kan bellen mocht je vragen hebben of wanneer er onduidelijkheden zijn. Positieve online reviews en de aanwezigheid van een klantenservice zijn goede indicatoren om na te gaan of een webshop veilig is. Wanneer je dit van te voren controleert zijn de risico’s minimaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *