Wat bootschoenen zijn en waarom je ze wil hebben

bootschoenen

Of je nu van plan bent daadwerkelijk op een boot te zijn of gewoon een goed paar schoenen nodig hebt voor de zomer: de bootschoenen mag niet uit je kast ontbreken. Deze schoen is ideaal voor warme dagen:

bootschoenen
  • een bootschoen trek je gemakkelijk aan of uit
  • ze zijn duurzaam
  • ze zijn veganistisch
  • de ademen heel goed op warme dagen: geen zweetvoeten meer!

Duurzaamheid

Wanneer je om je heen kijkt in de wereld dan valt het op dat steeds meer mensen duurzaamheid belangrijk vinden. Er zijn ook steeds meer mensen met een veganistische levensstijl. Dat is een goede vooruitgang. Het is namelijk beter voor de wereld en het dierenrijk als we geen dierlijke producten zouden gebruiken, niet alleen in onze voeding maar dus ook in onze kleding. Want veel schoenen zijn gemaakt van leer en dan zijn ze dus ook direct niet meer vegan. Een bootschoen is gemaakt van canvas in de meeste gevallen en dat is een veganistisch product. 

bootschoenen

Makkelijk aan en uit

In de zomer is het lekker als je die schoenen gewoon makkelijk uit kunt trappen en dat kan het beste met bootschoenen. Ze zijn niet voor niks veel gedragen op boten. Ze zitten stevig maar als je in het water valt of gewoon snel van je schoenen af moet dan zijn de zo uit te gooien. Voor matrozen is dat een stuk veiliger. Bootschoenen zijn bovendien heel hip momenteel wat betekent dat ze ook steeds modieuzer worden. Een mooi ontworpen bootschoen is echt niet meer moeilijk te vinden.